Sürdürülebilir Kanatlı eti ve yumurta üretimi için stratejik yaklaşımlar
08 Mayıs 2024 / 11 Mayıs 2024
Prof.Dr.Mete Cengiz Kültür Merkezi Bursa - Türkiye
Uluslararası Kümes Hayvanları Kongresi 2024
08 Mayıs 2024 / 11 Mayıs 2024
Prof.Dr.Mete Cengiz Kültür Merkezi Bursa - Türkiye
Gün
Saat
Dakika
Saniye
Değerli sponsorlarımıza gönülden Teşekkür Ederiz.
ADISSEO
Elmas Sponsor - (Ana Sponsor)
ELANCO
Bronz Sponsor
VİMAR
Bronz Sponsor
PSC
Bronz Sponsor
PAK TAVUK
Bronz Sponsor
DSM
Bronz Sponsor
TÜRKİYE YEM SANAYİCİLERİ BİRLİĞİ
Kahve Molası (Coffee Break) Sponsorluğu
PLUS ADDITIVES
Kongre Çantası Sponsorluğu
REFARM
Kongre Yaka Kartı ve İpi Sponsorluğu
ADISSEO
Taşımacılık Sponsorluğu
BEY-Pİ
Simültane Tercüme Sponsorluğu
COBB
Yön Sponsorluğu
NUTRİMOORE
Su Sponsorluğu
BIOCHEM
Açılış Resepsiyonu Sponsorluğu
ADISSEO
Elmas Sponsor - (Ana Sponsor)
ELANCO
Bronz Sponsor
VİMAR
Bronz Sponsor
PSC
Bronz Sponsor
PAK TAVUK
Bronz Sponsor
DSM
Bronz Sponsor
TÜRKİYE YEM SANAYİCİLERİ BİRLİĞİ
Kahve Molası (Coffee Break) Sponsorluğu
PLUS ADDITIVES
Kongre Çantası Sponsorluğu
REFARM
Kongre Yaka Kartı ve İpi Sponsorluğu
ADISSEO
Taşımacılık Sponsorluğu
BEY-Pİ
Simültane Tercüme Sponsorluğu
COBB
Yön Sponsorluğu
NUTRİMOORE
Su Sponsorluğu
BIOCHEM
Açılış Resepsiyonu Sponsorluğu
Önsöz
WPSA Türkiye Şubesi olan Bilimsel Tavukçuluk Derneği, 1978
yılından beri, Türkiye tavukçuluk sektörüne hizmet vermekte,
önemli bilimsel katkılarda bulunmaktadır.
Bugüne kadar, çeşitli tarihlerde Ulusal ve Uluslararası toplantılar
düzenleyen Derneğimiz 08-11 Mayıs 2024 tarihleri arasında
Bursa’da Uludağ Üniversitesi ile
müştereken “Uluslararası Kümes Hayvanları Kongresi ”
düzenlemenin hazırlığı içerisinde bulunmaktadır.
Bilindiği gibi, bu tür toplantılar daima, ileriye dönük yararlar
sağlayarak, ticari ve bilimsel işbirliğini güçlendirmektir.
Toplantımıza, ülkemizin ilgili fakültelerinin çok kıymetli bilim
insanlarının yanı sıra konularında ünlü yabancı bilim insanları da
önemli bildirilerle katılacaklardır.
Ancak, toplantının ülkemize yaraşır bir biçimde başarı ile
tamamlanabilmesi için, her zaman olduğu gibi sektörce el ele
verip güzel bir dayanışma örneği sergilememiz gerekmektedir ki
bu konuda sizlere güvenimiz sonsuzdur.
Göstereceğiniz yakın ilgi ve desteğe şimdiden teşekkür ederiz.
Saygılarımızla.
Bursa Hakkında
Türkiye’nin batısında ve Marmara Denizinin güneyinde yer alan Bursa ili, ülkemizin Marmara Bölgesinde yer almaktadır. Marmara Bölgesinin İstanbul’dan sonra 2. büyük şehri olan Bursa aynı zamanda Türkiye’nin 4. büyük metropolüdür. Binlerce yıllık tarihiyle, farklı medeniyetlerin izlerini taşıyan, Osmanlı İmparatorluğu'nun genişlemeye başladığı şehir olan Bursa zengin bir kültüre ev sahipliği yapmaktadır. Bizans, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinin mekânsal ve mimari özellikleriyle az bulunur bir kültür ve tarih mirasına sahip olan Bursa, Türkiye’nin görülmeye değer şehirlerinden birisidir. Nitekim, Bitinya, Roma, Selçuklu, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait kalıntılar dikkate alındığında Bursa tarih ve imparatorluklar şehri olarak nitelendirilebilir. Bursa aynı zamanda 1335-1363 yılları arasında 28 yıl Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yapmıştır. Osmanlı padişahları tarafından yaptırılan külliyeler ile Osmanlı mimarisinin ilk örneklerinin görüldüğü Bursa ilimizde çok sayıda tarihî cami, mescit ve türbe bulunmaktadır. Ayrıca, Osmanlı döneminde temelleri atılan Tarihî Çarşı ve Hanlar bölgesiyle de günümüzde yerli ve yabancı turistler için hem turizm merkezi hem de alışveriş merkezi olarak hizmet vermektedir.
Bursa doğal cazibe merkezleri, şifalı suları, yaz ve kış turizmi imkanlaryla bahşedilmiş bir şehirdir. Tarihî İpek Yolu üzerinde bulunan Bursa ili, Osmanlı ile cumhuriyet döneminin ilk dokuma sanayiine sahip olan başlıca tekstil şehrimizdir. Günümüzde ise, Türkiye’nin 4. büyük endüstri şehri olma özelliğini kazanmıştır. Bursa, önemli bir tarım şehrimizdir. Şeftali, siyah incir, zeytin, soğan başta olmak üzere bitkisel üretimde önemli bir üretim potansiyeline sahiptir. Diğer yandan, başta kanatlı yetiştiriciliği olmak üzere, küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık ve ipek böceği yetiştiriciliği bakımından da oldukça üretken bir merkezdir. Dağları, yaylaları, mağaraları, gölleri, şifalı su kaynakları, kanyonları, ormanları, akarsuları, şelâleleri ve zengin bitki örtüsü ile “Yeşil Bursa” olarak anılmaktadır. Bursa ili, her yıl halk dansları, tiyatro, kukla ve gölge oyunları, sinema, müzik, edebiyat ve fotoğraf sanatı etkinlikleri ile önemli bir kültür merkezi olma özelliğini kazanmıştır. Benzersiz yemek kültürü olan Bursa, Osmanlı mutfağı, döner kebabı, pideli köftesi ve kestane şekeriyle de hafızalarda yerini almıştır. Eşsiz bir gastronomi kültürüne sahip olan Bursa, Osmanlı mutfağı, döner kebabı, pideli köftesi ve kestane şekeriyle de yerini almıştır. Son olarak, Bursa ili Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi başta olmak üzere bünyesinde bulundurduğu köklü eğitim kurumları ile çok sayıda gencin eğitimine katkı sağlamakta ve ülkemizin gelişimi açısından kritik bir rol oynamaktadır.
Bursa Uludağ Üniversitesi Hakkında
1975 yılında kurulmuş olan üniversite 2018 yılında Bursa Uludağ Üniversitesi adını almıştır. Bünyesinde 15 Fakülte, 2 Yüksekokul, 15 Meslek Yüksekokulu, 1 Konservatuar, 4 Enstitü, 27 Uygulama ve Araştırma Merkezi ile 1 Araştırma Merkezi ve Rektörlüğe bağlı olarak kurulan 5 bölüm bulunmaktadır. Şehir merkezine 18 km uzaklıktaki 14,41 km2 arazi üzerine kurulu ana yerleşim birimi olan Görükle Kampüsü'nde faaliyetlerini sürdürmektedir.
Ziraat Fakültesi, 1981 yılında kurulmuştur. Tarımla ilgili dokuz bölümde eğitim sürdürülmektedir. Zootekni Bölümü; Hayvan Yetiştirme, Yemler ve Hayvan Besleme ile Biyometri ve Genetik olmak üzere üç anabilim dalından oluşmaktadır. Teorik bilgilerin yanısıra uygulamallar araştırma merkezinde ve bölümleri labaraturlarında gerçekleştirilmektedir.